Aluminiul din vaccinuri poate provoca autism. Aceasta este concluzia unor noi cercetări prezentate recent de profesorul britanic Chris Exley, șeful unui laborator  al Universității Keele din Regatul Unit, specialist recunoscut pe plan mondial. Acesta susține că există dovezi privind prezența aluminiului, în doze semnificative, în creierul persoanelor decedate diagnosticate cu autism, scrie Daily Mail.

Copiii care suferă de autism au de până de 10 ori mai mult metal în creier decât ceea ce este considerat sigur la adulți,  se spune în  studiul britanicului. Aluminiul traversează membrana care separă creierul de sângele care circulă și se acumulează în celulele implicate în menținerea unui mediu intern constant, cum ar fi temperatura, susțin autorii cercetării.

„Poate că acum avem legătura dintre vaccinare și autism (ASD), legătura fiind includerea unui adjuvant pe bază de aluminiu în vaccin”, spune profesorul britanic Chris Exley.

Cercetătorii susțin că persoanele diagnosticate cu autism pot avea schimbări genetice care le determină să acumuleze anumite doze de aluminiu pe care oamenii sănătoși au capacitatea de a le elimina.

Studiul specialiștilor de la Universitatea Keele, publicat în Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, oferă cel mai puternic indiciu  că aluminiul poate fi o cauză a autismului.  Astfel,  s-a constatat că doza de aluminiu din țesuturile cerebrale prelevate de la cinci donatori care au murit, toți având autism, era extrem de mare; unele dintre cele mai mari valori măsurate vreodată în țesutul cerebral uman. 

De asemenea, aluminiul a fost găsit în celulele neuronale din creier, alături de dovezi clare ale celulelor ne-neuronale încărcate cu aluminiu, care intră în creier prin membranele înconjurătoare și cele care separă creierul de sângele circulant.
„A fost ceva ce nu am văzut niciodată. Aluminiul a fost găsit în celulele neuronale, dar majoritatea aluminiului era în celule ne-neuronale. Am avut dovezi că limfocitele și celulele sanguine transportau "cargouri de aluminiu" în creier. Acest lucru nu demonstrează că aluminiul provoacă autism, dar înseamnă că, cel mai probabil, aluminiul joacă un rol în această boală”, a declarat profesorul britanic, citat de site-ul francez alternativesante.fr.

Chris Exley își exprimă termerile privind siguranța vaccinurilor. El crede că pentru fiecare vaccin care conține aluminiu, oamenii trebuie să se întrebe dacă poate fi salvată o viață sau poate fi distrusă. Iar cei care nu pot răspunde la această întrebare ar trebui să refuze vaccinarea. Și nu din cauza efectelor secundare imediate, ci din cauza unor efecte pe termen lung, cum ar fi autismul, după luni, ani și chiar decenii. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews