ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fie că ești un luptător jihadist al Statului Islamic, fie un imigrant din rațiuni economice, fără nicio legătură cu drama pe care o trăiesc sirienii și cu statutul de refugiat de război, poți mărșălui spre inima Europei beneficiind de aceeași compasiune și simpatie, fără niciun fel de apăsare. 

Un reporter al tabloidului britanic MailOnline a demonstrat că doar 2,000 de dolari îți sunt suficienți pentru a putea pretinde dreptul de azil în Europa.

Cu acești bani, jurnalistul a putut cumpăra de la un falsificator din Turcia, un pașaport, o carte de identitate și un permis de conducere, toate părând a fi eliberate de statul sirian. 

Subtilizate din Siria, documentele originale au fost completate cu identitatea unui cetățean sirian ucis în cursul anului trecut în Alep.

Spre groaza reporterului britanic, falsificatorul i-a declarat că numeroși teroriști islamici, foști componenți ai trupelor ISIS, au ales acest mod de a călători spre Europa, unde fie se vor ascunde sub o falsă identitate, trăind liniștiți, fără să plătească pentru atrocitățile comise în zonele de conflict, fie vor aștepta momentul în care vor fi reactivați. 
"Luptătorii ISIS sunt printre cei care pătrund cu acte false în Europa, și vor aștepta momentul în care vor fi chemați să lupte din nou", a avertizat acesta.

Mărturisirea falsificatorului reprezintă se adaugă celor avertismentului pe care ministrul libanez al Educației, Elias Bousaab l-a dat premierului britanic David Cameron.
 
"Statul Islamic trimite luptători fanatici în Europa. Doi din 100 de imigranți sirieni sunt luptători ISIS, pregătiți să atace ținte din Occident. ISIS nu se va opri la granițele Libanului, înainte să vă dați seama, vor fi în Europa", a declarat ministrul libanez.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews