Un sârb care evoluează în Anglia refuză să poarte simbolul britanic al eroilor: Macul îmi amintește de bombardamentele NATO asupra țării mele. Nu am motive să îl port la piept!

Sârbul Nemanja Matici, starul lui Manchester United, a explicat de ce a decis să nu poarte la piept floarea de mac în timpul unui meci din Premier League.
Floarea de mac este un simbol purtat de britanici, inclusiv de fotbaliștii care joacă în echipele din Regatul Unit, în fiecare noiembrie, până la Ziua Armistițiului, în memoria soldaților uciși în războaie - și, potrivit Legiunii Regale Britanice, „decizia de a purta acest simbol trebuie să fie o alegere personală”.
Matici a decis însă să nu poarte floarea de mac, lucru care atras criticile presei engleze și ale suporterilor englezi. Sârbul a explicat pe Instagram de ce nu va avea la piept acest simbol.
„Recunosc dreptul oamenilor de a purta flori de mac, respect reciproc dreptul lor de a face acest lucru și am o simpatie deplină pentru oricine a pierdut pe cei dragi din cauza războiului. Cu toate astea, pentru mine este un nou prilej de a-mi reaminti un atac pe care l-am simțit personal, pe când aveam doar 12 ani și trăiam în Vrelo, deoarece țara mea a fost devastată de bombardamentele NATO asupra Serbiei in 1999. Reflectând asupra acestui lucru, simt că acum nu este corect să port macul pe cămașa mea. Nu vreau să subminez ideea acestui simbol al mândriei în Marea Britanie sau să jignesc pe cineva, totuși, suntem cu toții un produs al propriei noastre educații și aceasta este o alegere personală, din motivele arătate”, a explicat Nemanja Matici.
Un alt fotbalist care a luat o decizie similară a fost irlandezul James McClean de la Stoke City. Din aceleași motive ca ale jucătorului sârb: irlandezul asociază floarea de mac cu acțiunile militare britanice împotriva poporului său și, prin urmare, nu are motive să îl poarte, scrie b92.net.
După apariția poemului „Pe câmpiile Flandrei”, Moina Michael, o profesoară din Statele Unite ale Americii, a fost avocata ideii că floarea de mac trebuie să fie simbolul comemorării. Ziua de 11 noiembrie 1918, când s-a încheiat Primul Război Mondial, a devenit cunoscută ca „Ziua Armistițiului”, iar după Al Doilea Război Mondial numele a fost schimbat în "Ziua Comemorării”.
Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect

Israelul vrea să-L interzică pe Iisus. Cei care propovăduiesc Evanghelia ar putea fi trimiși la închisoare

Xi: “Acum au loc schimbări cum nu au mai fost în ultimii o sută de ani”

Ciurucizarea Lumii și Marea Resetare: Cum am ajuns să fim stăpâniți de Mediocritate

Seymour Hersh aruncă o nouă bombă: După sabotarea Nord Stream, CIA a lansat Operațiunea "Acoperirea"

SATANCON: Cea mai mare Adunare Satanistă din istorie este cu Mască și Vaccinare obligatorie

“Îngerul milostiv” sau Războiul atomic discret împotriva sârbilor. Cele 15 tone de uraniu sărăcit aruncate peste poporul sârb au lăsat în urmă moarte, leucemii și cancere. Dușan Baiski EXCLUSIV pentru ACTIVENEWS
Recomandările noastre

Apelul lui Liiceanu, Șora și Patapievici pentru “violență contra violență” în Iugoslavia și susținerea lui Andrei Pleșu și Zoe Petre pentru bombardarea poporului sârb de Sfintele Paști 1999 - “un act de civilizație”. ISTORIA NU SE PRESCRIE

Seymour Hersh aruncă o nouă bombă: După sabotarea Nord Stream, CIA a lansat Operațiunea "Acoperirea"
Secțiuni: Sport
Persoane: Nemanja Matici
Locații: Marea Britanie
Subiecte: Al Doilea Război Mondial Bombardarea Iugoslaviei de către NATO cinstirea eroilor Primul Război Mondial
Organizații: Manchester United NATO
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)