ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din China au început o investigație în cadrul industriei de vaccinuri, la cererea premierului Li Keqiang, în urma scandalului creat de problemele unui vaccin antirabic, relatează BBC preluat de Mediafax.

Duminică, premierul a cerut măsuri severe împotriva celor care au fost implicați în falsificarea datelor, menționând că incidentul „a trecut peste limita morală”.

Săptămâna trecută, autoritățile au descoperit probleme în cadrul companiei farmaceutice Changsheng Biotechnology Co din China. Compania a falsificat datele de producție a vaccinului, din cauză că acesta nu era sigur pentru utilizare.
 
Producția vaccinului a fost întreruptă și vaccinurile antirabice au fost scoase de pe piață. De asemenea, compania a primit o amendă în valoare de 510.000 de dolari.

Conform autorităților, nicio persoană nu a fost momentan afectată de vaccin, dar situația a creat panică și revoltă în rândul chinezilor.

Nu este însă prima dată când izbucnește un astfel de scandal: cazuri similare au alimentat în mod regulat la neîncrederea opiniei publice in vaccinuri. În 2013, șapte sugari au murit după ce au primit vaccinul împotriva hepatitei B. În urmă cu trei ani, țara a fost zguduita de un scandal imens privind utilizarea unor vaccinuri expirate care au provocat multe boli.