Parada anuală a persoanelor de altă orientare sexuală a avut loc vineri în capitala Israelului, Tel Aviv, umplând străzile de lume îmbrăcată în culori pestrițe și de steaguri sub formă de curcubeu, simbolul biblic reinterpretat de minoritățile sexuale în favoarea lor.

Circa 250.000 de localnici și turiști au îngroșat rândurile paradei lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor și transsexualilor, potrivit autorităților din Tel Aviv, citate de Reuters. Manifestarea a inclus o procesiune pe malul mării, spectacole de muzică și dans.

Unii dintre privitorii de la balcoanele apartamentelor situate pe traseul paradei au aplaudat, au afișat baloane, steaguri și simboluri de susținere a minorităților sexuale.

Orașul Tel Aviv, situat la mai puțin de o oră distanță de locurile istorice de pelerinaj din Ierusalim, a devenit un punct de atracție pentru turismul cu specific LGBTQ+.  

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews