ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parada anuală a persoanelor de altă orientare sexuală a avut loc vineri în capitala Israelului, Tel Aviv, umplând străzile de lume îmbrăcată în culori pestrițe și de steaguri sub formă de curcubeu, simbolul biblic reinterpretat de minoritățile sexuale în favoarea lor.

Circa 250.000 de localnici și turiști au îngroșat rândurile paradei lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor și transsexualilor, potrivit autorităților din Tel Aviv, citate de Reuters. Manifestarea a inclus o procesiune pe malul mării, spectacole de muzică și dans.

Unii dintre privitorii de la balcoanele apartamentelor situate pe traseul paradei au aplaudat, au afișat baloane, steaguri și simboluri de susținere a minorităților sexuale.

Orașul Tel Aviv, situat la mai puțin de o oră distanță de locurile istorice de pelerinaj din Ierusalim, a devenit un punct de atracție pentru turismul cu specific LGBTQ+.