ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă 2020 rămâne în istorie ca anul pandemiei,  2016 rămâne anul marcat de două uriașe cutremure politice: Brexitul și victoria lui Donald Trump. Majoritatea zdrobitoare a sondajelor au greșit în ambele cazuri, extrem de puține au ghicit unul din rezultate, însă doar un singur institut le-a prezis pe amândouă, potrivit EVZ.
 
Sondajul realizat de Democracy Institute pentru publicația Sunday Express arată că Donald Trump va mai rămâne patru ani la Casa Albă.
Astfel, în ceea ce privește votul popular, Trump este dat câștigător în fața lui Biden cu 48% față de 47%.
 
În 2016, Donald Trump a pierdut votul popular în fața lui Hillary Clinton, aceasta din urmă obținând cu 2,87 de milioane de sufragii mai mult la nivel național.

Însă singurul vot care contează și decide președintele Statelor Unite este cel din Colegiul Electoral. Și aici, Trump este dat câștigător în fața lui Biden, la un scor de 326 la 212, cu 22 de voturi mai multe decât în 2016.

Democracy Institute afirmă că, în ultimele zile ale campaniei electorale, dezvăluirile descoperite în laptopul lui Hunter Biden precum și din alte surse despre afacerile dubioase ale familiei Biden au avut un impact decisiv.

Decizia Twitter de a cenzura și mușamaliza scandalul a avut exact efectul contrar, confirmând indirect veridicitatea acuzațiilor.

Spre deosebire de multe alte institute de studii sociologice, care au prezis victoria lui Biden, sondajul realizat de Democracy Institute identifică alegătorii probabili în locul celor înregistrați, și de asemenea încearcă să cuantifice votul „timid” pentru Trump.

Ultimul său sondaj a descoperit că 79% dintre alegătorii lui Trump nu recunosc că votează pentru el în discuțiile cu prietenii sau familia, în comparație 21% în cazul alegătorilor lui Biden.

Un alt sociolog care ține cont de votul „timid” și care a prezis și el victoria lui Donald Trump în 2016, Robert Cahaly, directorul Trafalgar Group, afirmă că între 20 și 25% dintre americanii de culoare din statele-cheie vor vota de data aceasta pentru președinte, ceea ce ar fi suficient pentru a înclina balanța în favoarea sa.

În privința dezvăluirilor despre Hunter Biden și familia sa, Democracy Institute i-a întrebat pe alegători cine cred ei că spune adevărul. Un procent de 57% l-au desemnat pe fostul asociat al lui Hunter, Tony Bobulinski, în defavoarea lui Joe Biden.

Bobulinski a declarat că s-a întâlnit de două ori cu fostul vicepreședinte al SUA, în legătură cu afacerea fiului său în China, în timp ce Joe Biden susține că nu a discutat niciodată și cu nimeni despre afacerile fiului său.

De asemenea, 52% dintre cei chestionați sunt de acord că Joe Biden este un „politician corupt”.

Democracy Institute a descoperit că 4 din 10 alegători negri aprobă prestația de președinte a lui Donald Trump și 21% sunt gata să voteze pentru el.