ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un studiu pilot sugerează că administrarea timpurie a ivermectinei poate reduce încărcăturile virale și durata simptomelor la pacienții cu COVID-19 ușor, care, la rândul lor, ar putea contribui la reducerea transmiterii virale, potrivit site-ului eurekalert.


Studiul, care face parte din proiectul SAINT de la Clinica Universității din Navarra și Institutul de Sănătate Globală din Barcelona (ISGlobal), o instituție susținută de Fundația "la Caixa", justifică explorarea în continuare în studiile clinice mai mari. 


În acest studiu-pilot efectuat cu pacienți din clinică și din facilitățile Universității din Navarra, Chaccour și echipa sa au evaluat dacă doza maximă de ivermectină recomandată în Europa ar putea avea un impact asupra transmiterii virale atunci când este administrată în primele zile de la debutul simptomelor.

Ivermectina este un medicament antiparazitar care s-a demonstrat că reduce replicarea SARS-CoV-2 in vitro (în linii celulare), deși la concentrații care depășesc cele recomandate pentru uz uman.
 
Acest lucru, împreună cu rezultatele preliminare ale unui studiu efectuat pe oameni au determinat utilizarea ivermectinei în multe țări din America Latină, în ciuda lipsei unor dovezi fiabile privind eficacitatea sa în tratarea sau prevenirea infecției.

Echipa de cercetare a administrat o doză unică de ivermectină sau placebo la 24 de pacienți cu infecție confirmată și simptome ușoare, în primele 72 de ore de la începerea primelor simptome. Tampoane nazale și probe de sânge au fost prelevate în momentul înscrierii și la 1, 2 și / sau 3 săptămâni după tratament.

La șapte zile după tratamente, nu s-a observat nicio diferență în procentul de pacienți PCR-pozitivi (100% dintre pacienți au fost pozitivi în ambele grupuri). Cu toate acestea, încărcătura virală medie în grupul tratat cu ivermectină a fost mai mică (de aproximativ 3ori mai mică la 4 zile și până la 18ori mai mică la 7 zile după tratament), deși diferența nu a fost semnificativă statistic. Pacienții tratați au prezentat, de asemenea, o durată redusă a anumitor simptome (de 50% pentru pierderea mirosului și a gustului și de 30% pentru tuse). Toți pacienții au dezvoltat IgG specific virusului, dar, din nou, nivelul mediu de anticorpi din grupul tratat a fost mai mic decât în ​​grupul tratat cu placebo. „
”Acest lucru ar putea fi rezultatul unei sarcini virale mai mici la acești pacienți”, explică Chaccour.
 
Faptul că nu a existat niciun efect asupra duratei simptomelor sau markerilor asociați cu inflamația sugerează că ivermectina poate acționa prin mecanisme care nu implică un posibil efect antiinflamator. Autorii cred că ar putea interfera cu intrarea virală în celule, așa cum sugerează un alt studiu efectuat pe hamsteri la Institutul Pasteur.
 
Constatările studiului pilot au fost publicate în EClinicalMedicine, o revistă medicală publicată de The Lancet.

Există deja două vaccinuri anti COVID-19 aprobate în Uniunea Europeană, dar imunizarea unei planete pentru a opri răspândirea virală va necesita cel puțin doi ani. Între timp, găsirea medicamentelor care pot trata sau preveni infecțiile rămâne o prioritate. 
 
„Multe eforturi se concentrează pe dezvoltarea tratamentelor pentru COVID-19, dar puține se adresează modului de reducere a transmiterii virale”, afirmă coordonatorul studiului, Carlos Chaccour, cercetător la ISGlobal și medic la Clinica Universității din Navarra.
 "Descoperirile noastre sunt în concordanță cu cele din testele recente efectuate în Bangladesh și Argentina", spune Chaccour. „Deși studiul nostru este mic și este prea devreme pentru a trage concluzii, tendințele observate în sarcinile virale, durata simptomelor și nivelurile de anticorpi sunt încurajatoare și justifică explorarea ulterioară în studiile clinice mai mari, cu o diversitate mai mare de pacienți”, adaugă el.
 
Potrivit medicului infecționist Ion Alexie, de la spitalul Summerlin din Las Vegas, National Institute of Health, din Statele Unite, a autorizat medicii să folosească Ivermectina, transmite Smartradio.
 

France Soir a prezentat zilele trecute cazul avocatului Jean Charles Teissedre, de la baroul din Montpellier, care a depus o cerere de ajutor provizoriu la Consiliul de stat pentru a solicita serviciilor de stat o reglementare temporară a utilizării ivermectinei ca tratament pentru Covid. 
 
Avocatul acționează în numele medicilor și asociațiilor de medici. Astfel, se arată că în ultimele săptămâni, mai multe studii clinice controlate randomizate (ECA) au ajuns la concluzia că ivermectina este eficientă ca tratament pentru Covid-19.