ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu recent de la Harvard care a „verificat faptele verificatorilor de fapte” a dezvăluit că industria „verificării faptelor” este puternic părtinitoare, în favoarea pozițiilor politice de stânga, cel puțin 95% dintre așa-numiții „experți în dezinformare” având opinii puternic anti-conservatoare.

Datele de la Harvard Misinformation Review au analizat verificările de fapte realizate de platforme precum Snopes și Politifact și au descoperit că, din 150 de verificatori de fapte sau așa-numiți „experți în dezinformare”, un enorm procent de 85% înclină spre stânga sau extrema stângă.

În același timp, doar 5% înclină „ușor spre dreapta” în opiniile lor politice, în timp ce 10% sunt centriști.

Potrivit modernity.news, studiul arată faptul evident că indivizii cu convingeri de stânga nu vor putea identifica dezinformarea de stânga, deoarece fie o vor ignora, fie o vor prefera în mod activ.

Am documentat și pe Active News nenumărate exemple potrivit cărora complexul industrial al „verificatorilor de fapte” este folosit ca o metodă de cenzurare a informațiilor precise care nu convin acestui complex industrial dominat de stânga globalistă.

Un exemplu este cazul laptopului lui Hunter Biden, caz care a fost „verificat” ca fiind „dezinformare rusească” și îngropat de giganții rețelelor sociale pentru a întoarce alegerile în favoarea lui Joe Biden.

Harvard Misinformation Review se laudă că „peste 40 de experți în dezinformare din peste 20 de universități și institute diferite” lucrează în comitetul său editorial și că paginile sale sunt vizualizate de sute de mii de ori anual.

Analistul Bjorn Lomborg a rezumat conținutul raportului Misinformation Review, scriind că „experții în dezinformare nu sunt chiar imparțiali. Înclină puternic spre stânga spectrului politic”.

Acest detaliu important nu apare vizibil în articol. A fost ascuns într-un scurt paragraf din anexe (p.15), din care Lomborg a creat un grafic.

Ironia este că una dintre concluziile principale ale studiului este că aproape toți acești „experți în dezinformare” au menționat partizanatul și părtinirea drept principalele motive pentru care oamenii cred și împărtășesc informații greșite.