ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Obiectivul fantezist al mișcării pentru energia regenerabilă este zero emisii nete de carbon până în 2050. Fanaticii susținători ai politicii utopice „zero emisii” spun că energia regenerabilă este accesibilă, durabilă și nu distruge economia.

Scopul este de a crea o rețea de energie electrică verde de primă generație, bazată pe ferme de turbine eoliene, ferme solare și depozite de baterii pentru stocarea energiei, care înlocuiesc combustibilii fosili și centralele nucleare. În plus, noua rețea electrică ar alimenta o flotă globală de vehicule electrice care ar înlocui motoarele cu ardere internă.

Vești proaste pentru adepții acestei utopii: fantezia energiei verzi se ciocnește de legile termodinamicii.

Simon P. Michaux de la Geological Survey of Finland a efectuat un studiu exhaustiv care demontează teoria eliminării treptate a combustibililor fosili, studiu citat de LifeSiteNews. Analiza sa cuprinzătoare se axează asupra resurselor materiale fizice necesare și timpului necesar pentru extracții pentru a crea sisteme de generare a energiei regenerabile. Un rezumat PowerPoint al studiului său de o mie de pagini poate fi descărcat de aici

Studiul cuprinzător a constatat că rezervele actuale estimate de metale sunt extrem de deficitare în aproape fiecare categorie. Tabelul de mai jos menționează cerințele pentru metale de bază și rare pentru a putea fi construită noua rețea de energie. Deficitele sunt evidențiate în galben. De exemplu, cuprul este o parte a unui sistem de rețea de înaltă tensiune, fiind în deficit cu 3,7 miliarde de tone. Putem săpa suficiente gropi de minereu deschise la o adâncime de kilometri pentru a acoperi acest deficit? Improbabil.


Mai jos este tabelul care estimează anii de care ar fi nevoie pentru a produce metalele necesare la ratele de producție actuale. De exemplu, litiul ar necesita aproape 10 milenii pentru a fi produs. În plus, aceste minerale rare trebuie extrase, transportate și procesate, bazându-se exclusiv pe combustibili fosili, care ar crea mai multe emisii de carbon și ar epuiza rezervele de hidrocarburi.


Produsele petrochimice din petrol și gaze naturale ajută la crearea a peste 6.000 de produse folosite zilnic indispensabile societății moderne. Nu există substitute alternative cunoscute pentru hidrocarburi. Cu toate acestea, fanii schimbărilor climatice ignoră produsele petrochimice care furnizează multe bunuri indispensabile.

Embargoul UE asupra petrolului și gazelor naturale rusești, împreună cu sabotajul terorist asupra conductelor Nord Stream, dezvăluie mitul energiei verzi. Drept urmare, Germania a dat dovadă de erezie reactivându-și centralele electrice pe cărbune.