ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O întâmplare stranie a avut loc sâmbătă în Autria, acolo unde au fost descoperite bancnote de 100 și 500 de euro care pluteau pe un braț al Dunării, informează ziarul Oesterreich.

Conform sursei citate, în apă au fost descoperiți peste o sută de mii de euro, iar Poliția încearcă să afle proveniența banilor, mai ales că investigațiile desfășurate până acum nu au relevat niciun act de delincvență în zonă în care să figureze dispariția unei sume similare de bani.

Bancnotele au fost reperate de un tânăr, care a sărit în apele reci ale Dunării pentru a scoate banii la mal. Câțiva trecători care l-au văzut sărind în apă au crezut că acesta vrea să-și pună capăt zilelor și au alertat Poliția.

Când au sosit la fața locului, polițiștii l-au descoperit adunând bancnotele din apă. Tânărul vrea acum un procent din acești bani. Băiatul spune că intenționa să-i aducă la Poliție, dar rămâne să stabilească dacă banii au fost descoperiți de tânăr sau de către Poliție, a indicat același purtător de cuvânt.

În Austria, orice persoană care găsește o sumă de bani și o predă poliției poate pretinde la 5%-10% din sumă și are dreptul de a primi întreaga sumă în cazul în care proprietarul de drept nu apare sau nu este identificat în termen de un an.