Alex Paulson, un tânăr de 22 de ani diagnosticat cu Sindromul Down, a devenit campion mondial la Taekwondo, informează Alexandra Nadane pe blogul său.

Evenimentul s-a petrecut în Statele Unite ale Americii la începutul lunii august. Alex practică taekwondo-ul de opt ani și cu ajutorul instructorului său și al mamei sale speră să doboare noi bariere.

„Întotdeauna am spus că trebuie să muncească mai mult decât un om obișnuit”, a spus mama sa, Paulette Paulson.

Instructorul său, Ryan Arndt, speră ca succesul său să-i inspire și pe alți studenți să muncească mai mult.

„Nădăjduiesc ca Alex să fie o inspirație pentru alții ca să participe la concursuri și poate să câștige și ei titluri”, a declarat el, citat de presa americană.

Mama lui Alex admite că la început a avut emoții când a auzit că va avea un copil cu sindromul Down.

„Știam că va reuși să facă lucruri mari, dar ca mamă și ca tată îți faci griji în privința posibilelor obstacole”, a spus ea. Paullete speră ca succesul său să le facă pe mamele care se gândesc să-și avorteze copiii cu Sindrom Down să se gândească de două ori.

„A avea un copil cu sindromul Down este una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le poți avea. E o provocare, așa cum sunt toți copiii, dar nu vă temeți, pentru că veți simți binecuvântați și fericiți că ați păstrat sarcina”, a conchis ea.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.