Alex Paulson, un tânăr de 22 de ani diagnosticat cu Sindromul Down, a devenit campion mondial la Taekwondo, informează Alexandra Nadane pe blogul său.

Evenimentul s-a petrecut în Statele Unite ale Americii la începutul lunii august. Alex practică taekwondo-ul de opt ani și cu ajutorul instructorului său și al mamei sale speră să doboare noi bariere.

Laboratorul ImunoMedica


„Întotdeauna am spus că trebuie să muncească mai mult decât un om obișnuit”, a spus mama sa, Paulette Paulson.

Instructorul său, Ryan Arndt, speră ca succesul său să-i inspire și pe alți studenți să muncească mai mult.

„Nădăjduiesc ca Alex să fie o inspirație pentru alții ca să participe la concursuri și poate să câștige și ei titluri”, a declarat el, citat de presa americană.

Mama lui Alex admite că la început a avut emoții când a auzit că va avea un copil cu sindromul Down.

„Știam că va reuși să facă lucruri mari, dar ca mamă și ca tată îți faci griji în privința posibilelor obstacole”, a spus ea. Paullete speră ca succesul său să le facă pe mamele care se gândesc să-și avorteze copiii cu Sindrom Down să se gândească de două ori.

„A avea un copil cu sindromul Down este una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le poți avea. E o provocare, așa cum sunt toți copiii, dar nu vă temeți, pentru că veți simți binecuvântați și fericiți că ați păstrat sarcina”, a conchis ea.