ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 91 de persoane au murit în India după ce un tren expres de pasageri care circula între orașul Patna (nord) și Indore (centru) a deraiat duminică dimineața, lângă Kanpur, a anunțat poliția statului Uttar Pradesh, în care s-a produs accidentul, transmite AFP.

„Bilanțul victimelor a crescut, din păcate, iar acum se ridică la 91 de morți", a declarat Daljit Singh Chawdhary, un responsabil al poliției statului Uttar Pradesh (nord).

O informație similară privind numărul persoanelor decedate a fost transmisă și de celelalte agenții internaționale de presă, care notează că cel puțin 14 vagoane au avut de suferit în urma accidentului. Numărul răniților variază însă în relatări, între circa 60-80 și peste 150, operațiunea de salvare fiind însă în desfășurare.


Cauza tragediei, care s-a produs când majoritatea pasagerilor dormeau, nu este cunoscută încă.

AFP amintește că cel mai grav accident pe o linie feroviară indiană s-a produs în 1981, când s-au înregistrat 800 de morți după ce un tren a căzut într-un râu.