ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Autoritatea de sănătate publică din Brazilia a anunțat miercuri că un voluntar într-un test clinic al vaccinului pentru COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și de universitatea Oxford a murit, dar a precizat că testul va continua, relatează Reuters.

Universitatea Oxford a confirmat planul de a continua testul, afirmând într-un comunicat că, după o evaluare minuțioasă, "nu există preocupări privind siguranța testului clinic”. Ziarul brazilian O Globo relatează că voluntarul a primit un placebo și nu vaccinul testat, citând surse neprecizate, transmite Agerpres.

ANVISA nu a furnizat alte detalii, invocând confidențialitatea medicală a datelor celor implicați în test. La rândul său, AstraZeneca a refuzat să comenteze într-o primă fază.

Universitatea federală din Sao Paulo, care ajută la coordonarea testelor clinice de fază a 3-a în Brazilia, a menționat că voluntarul care a murit era brazilian, fără a furniza alte informații.

În același timp, cotația acțiunilor AstraZeneca a scăzut cu 1,7%.
Guvernul federal vrea să cumpere vaccinul britanic și să-l producă în centrul său de cercetare biomedicală din Rio de Janeiro FioCruz, în timp ce un vaccin concurent al companiei chineze Sinovac Biotech Ltd este testat de Institutul de cercetare Butantan din Sao Paulo.