ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O listă cu 200 de persoane bănuite de regimul primului-ministru Viktor Orban că ar colabora cu miliardarul George Soros a fost publicată de un ziar maghiar. Lista apare la aproape o săptămână de la câștigarea alegerilor parlamentare de către partidul Fidesz, al premierului Orban.
 
 
Denumiți „mercenarii lui Soros", lista conține numele unor jurnaliști de investigație, membri ai instituției de învățământ superior Central European University (finanțată de George Soros), angajați ai Transparency International și ai Amnesty International Hungary, foști politicieni, economiști, precum și avocați ai unor imigranți. Mai include, de asemenea, și persoane decedate, în 1995, respectiv în 2012, relatează Mediafax.
 
Persoanele care apar pe listă sunt plătite de miliardarul filantrop George Soros pentru a „răsturna" guvernul lui Orban, scrie ziarul maghiar.

Figyelő, cunoscută în Ungaria ca fiind drept o revistă pro-Fidesz - respectată în trecut, dar preluată de un aliat al lui Orban în decembrie 2016 ar urma să extindă lista la 2.000 de nume.