Devenită una dintre figurile centrale ale mișcării #MeToo după ce l-a acuzat pe producătorul Harvey Weinstein de viol, actrița italiană Asia Argento ar fi plătit suma de 380.000 de dolari unui bărbat care susține că l-a agresat sexual pe când el avea 17 ani. Așa scrie The New York Times, dezvăluind ca actrița l-ar fi plătit pe Jimmy Bennett, actor și artist rock, să păstreze discreția privind un incident care ar fi avut loc în 2013, într-un hotel din California.
 
Dezvăluirea cotidianului american a fost făcută după ce la redacție au fost primite mai multe documente. Potrivit acestora, termenii acordului încheiat de cei doi - care cuprind și plata sumei de 380.000 de dolari - au fost finalizați în luna aprilie a acestui an.

Între documentele primite se află și un selfie făcut de cei doi în pat, datat 9 mai 2013, pe care Bennett urma să îl înmâneze lui Argento.

La acel moment, Bennett avea vârsta de 17 ani și 2 luni, iar Argento, 37 de ani. În California, vârsta legală pentru consimțământ este de 18 ani. Acum, ei au 22, respectiv 42 de ani.

Argento și Bennett au jucat împreună în filmul „The Heart Is Deceitful Above All Things” (2004), pe care italianca l-a și regizat.

Avocata actriței, Carrie Goldberg, a spus că banii au fost „un ajutor pentru domnul Bennett”. De cealaltă parte, avocații lui Bennett susțin că întâlnirea de la hotel l-a traumatizat pe actorul-copil, punându-i în pericol sănătatea mintală și veniturile.

În înștiințarea de intenție de dare în judecată au fost cerute daune de 3,5 milioane de dolari, pentru „suferința cauzată intenționat și agresiune”, se mai arată în articol.

Argento a declarat la gala de închidere a Festivalului de Film de la Cannes de anul acesta că Harvey Weinstein a violat-o în timpul evenimentului de pe Croazetă în 1997.

Acțiunea legală a lui Bennett a fost lansată o lună mai târziu, potrivit NY Times, care a scris că avocații actorului au susținut că el și-a amintit întâlnirea de la hotel după ce a văzut-o pe Argento prezentându-se ca victimă a unei agresiuni sexuale. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews