Natalie și Mark Weaver sunt părinții a trei copii. Cea mai mare dintre frați, Sophia, în vârstă de nouă ani, s-a născut cu o malformație foarte gravă la naștere. 

Fetița născută cu Sindromul Rett a ocupat prima pagină a tuturor publicațiilor după ce un bărbat a pus poze cu chipul ei pe internet pentru a recomanda viitorilor părinți să facă întreruperi de sarcină. 

Sophia suferă de Sindromul Rett, o afecțiune foarte rară ce îi afectează creierul și fiecare aspect al vieții. Sophie a trecut deja, până la vârsta de nouă ani, prin zeci de operații și nenumărate internări, toate menite să îi facă viața mai ușoară. 

Văzând reacția oamenilor, Natalie s-a ascuns vreme de mai bine de 7 ani și evită să își expună copilul criticilor răutăcioase. 

În urmă cu un an însă, mama s-a decis să lupte împotriva preconcepțiilor și a răutăților gratuite pe care copiii precum Sophia le îndură. 

Recent însă, mama Sophiei a aflat un lucru care a pus capac tuturor comentariilor negative și au rănit-o mai mult decât toate acestea împreună. 
  
Natalie a găsit pe Twitter o poză de-a fiicei sale, folosită ca afiș de promovare a avorturilor. Mama a cerut urgent administratorilor rețelei de socializare ca poza să fie înlăturată, deoarece fusese furată și promova ura la adresa copiilor diferiți.

Mesajul ce însoțea imaginea, atunci când mama l-a găsit, era acesta: „E normal să crezi că fiecare copil contează. Cu toate astea, mulți dintre ei nu contează, de unde și nevoia pentru amniocenteză. 
Ar trebui să fie un test obligatoriu și, dacă evidențiază anomalii, iar femeia nu vrea să facă avort, toate costurile medicale cu creșterea copilului să le suporte ea și tatăl copilului.” 
  
Twitter însă i-a refuzat cererea de înlăturare a imaginii, susținând că n-ar fi nimic în neregulă cu ea. Mama a luat apoi alte măsuri, cerând publicul să o ajute și să raporteze și alții imaginea, pentru a face rețeaua de socializare să ia măsuri. 

Ulterior, contul care folosea poza fiicei sale a fost suspendat, iar mama a primit un mesaj prin care Twitter a informat-o că va ține cont și de aceste criterii de acum înainte. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews