ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În anul 2020, se estimează că 88.000 de persoane din toată lumea, cu o avere netă mai mare de un milion de dolari, se vor muta dintr-o țară într-alta, în căutarea unei vieți (și) mai bune.

Potrivit Henley Global Citizens Report, anul 2020, primul din pandemie, a adus cu sine o scădere drastică a numărului de migranți milionari.

Graficul de mai jos arată cum reducerea restricțiilor a contribuit, încet, încet, la revitalizarea mișcării bogaților.

În ce privește țările din care milionarii fug în mod deosebit, nu este nici o mirare că Rusia și Ucraina sunt printre fruntașe.

Rusia înregistrează cel mai mare număr de milionari care și-au propus să plece din țară (15.000 de persoane), în timp ce Ucraina are cel mai mare procent din totalul de milionari pe fugă (42%).

(Această cifră ar trebui să ne bage în cap că grosul refugiaților din calea războiului sunt oameni înstăriți. Amărâții nu au bani să plece la drum și nici un își permit să își lase nepăzită bruma pe care au agonisit-o. Așa că rămân, cu Doamne ajută!)

În privința destinațiilor favorite, Emiratele Arabe Unite par un magnet pentru bogații planetei, cu o cifră absolută preconizată a veni în mica țară din Golf de 4.000 de persoane, la o populație totală de 4.000.000.

În ciuda restricțiilor draconice, Australia continuă să atragă și ea milionarii din lumea întreagă, fiind pe locul doi în lume ca destinație predilectă. Semn că, dacă ai bani, restricțiile nu prea contează.

Iată, în fine, mai jos un grafic foarte interesant, care înfățișează tabloul general al locurilor de unde fug bogații și al destinațiile predilecte spre care se îndreaptă.