Un comandant jihadist ISIS a fost inculpat în Ungaria pentru terorism și crime împotriva umanității comise în Siria, scrie Daily Mail.
 
Identificat de poliția ungară sub numele de Hassan F., sirianul în vârstă de 27 de ani este acuzat  de Parchetul de la Budapesta că a participat personal la decapitarea unui imam în orașul sirian Al-Sukhna și la asasinarea altor trei persoane în provincia Homs, între 13 și 15 mai 2015.

Autoritățile ungare îl suspectează că a fost comandantul unei mici unități a SI însărcinate să-i terorizeze și să-i execute pe civilii și clericii care refuzau să se alăture grupării jihadiste.

Unitatea lui Hassan F. ar fi ucis la Al-Sukhna cel puțin 25 de oameni, printre care femei și copii, conform anchetei întreprinse în cooperare cu autoritățile malteze, elene și belgiene, sub coordonarea agenției europene de cooperare judiciară Eurojust.
 
Sirianul a fost arestat anul trecut în decembrie, pe aeroportul din Budapesta, având asupra sa mai mullte acte de identitate false.

După arestare, a fost condamnat de justiția ungară pentru trafic de persoane și alte infracțiuni, care i-au adus interdicția de ședere în Ungaria. El se afla în așteptarea expulzării in Grecia, când au apărut inidicii privind implicarea sa în masacrul din Homs.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews