ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un comandant jihadist ISIS a fost inculpat în Ungaria pentru terorism și crime împotriva umanității comise în Siria, scrie Daily Mail.
 
Identificat de poliția ungară sub numele de Hassan F., sirianul în vârstă de 27 de ani este acuzat  de Parchetul de la Budapesta că a participat personal la decapitarea unui imam în orașul sirian Al-Sukhna și la asasinarea altor trei persoane în provincia Homs, între 13 și 15 mai 2015.

Autoritățile ungare îl suspectează că a fost comandantul unei mici unități a SI însărcinate să-i terorizeze și să-i execute pe civilii și clericii care refuzau să se alăture grupării jihadiste.

Unitatea lui Hassan F. ar fi ucis la Al-Sukhna cel puțin 25 de oameni, printre care femei și copii, conform anchetei întreprinse în cooperare cu autoritățile malteze, elene și belgiene, sub coordonarea agenției europene de cooperare judiciară Eurojust.
 
Sirianul a fost arestat anul trecut în decembrie, pe aeroportul din Budapesta, având asupra sa mai mullte acte de identitate false.

După arestare, a fost condamnat de justiția ungară pentru trafic de persoane și alte infracțiuni, care i-au adus interdicția de ședere în Ungaria. El se afla în așteptarea expulzării in Grecia, când au apărut inidicii privind implicarea sa în masacrul din Homs.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews