ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fidesz, partidul la putere în Ungaria, cere guvernului de la Budapesta să se împotrivească implementării planurilor magnatului american George Soros și să prevină instalarea forțată a migranților în Ungaria împotriva voinței poporului ungar, a declarat joi purtătorul de cuvânt al partidului, Imre Puskas, citat de agenția MTI.

Soros a afirmat în repetate rânduri că ar fi de dorit ca în Uniunea Europeană să sosească în fiecare an un milion de migranți musulmani, a spus Puskas.

Decizia de miercuri a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) de a respinge plângerile Ungariei și Slovaciei împotriva schemei de reinstalare bazate pe cote permite punerea în aplicare a acestui plan. Decizia înseamnă că nu depinde de țări, ci de Bruxelles să decidă dacă migranții ar trebui să fie autorizați să intre sau nu, a adăugat el. 
  
În prezent, se așteaptă să fie acceptați doar câteva mii de migranți, dar „în următoarele zile, săptămâni și ani ar putea fi sute de mii sau milioane", a mai spus el. El a citat informații publicate de Politico arătând că UE intenționează deja să dubleze cotele obligatorii.