Membrii gărzii civile vor patrula, împreună cu poliția, frontiera Ungariei cu România, pe sectorul dintre Kiszombor și Nagylak, din acest weekend, informează Uniunea Gărzii Civile din județul Csongrad, potrivit agenției maghiare de presă MTI, citată de Mediafax.

Astfel, potrivit sursei citate, „treisprezece patrule ale gărzii civile vor participa la activitățile de protecție a frontierei până pe 15 iunie”, așa cum a  declarat, duminică, președintele județului, Istvan Batiz.

Patrulele vor activa în zona de graniță dintre Kiszombor, Tiszasziget și Mako, la punctele de trecere a frontierei și de-a lungul râului Mureș, precum și în orice alte zone „în care au loc evenimente neobișnuite” sau „este necesară o acțiune imediată a poliției”, transmite MTI, scrie Mediafax.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews