ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Începând cu 1 ianuarie 2020, femeile care au patru sau mai mulți copii nu vor mai plăti impozit pe venitul obținut din muncă, a declarat András Tállai, secretarul de stat al Ministerului de Finanțe din Ungaria responsabil de relațiile cu parlamentul pentru un ziar maghiar, conform Rador.

Acesta susține că noua măsură reprezintă un gest de recunoștință pentru zece mii de mame cu mai mulți copii. Facilitatea este valabilă atât în cazul copiilor naturali și adoptați, precum și pentru copiii ajunși la vârsta adultă. În plus, ea poate fi cumulată cu scutirea de impozit pe viață. Potrivit calculelor ministerului, aproximativ 40 de mii de femei vor putea beneficia, începând cu anul viitor, de scutirea de impozit a mamelor, astfel bugetele familiale vor crește cu un total de 20 de miliarde de forinți.

Politica de creștere a natalității a guvernului de la Budapesta începe deja să dea roade. De când premierul Viktor Orban a anunțat, în februarie anul acesta, noi beneficii fiscale pentru familii, s-a înregistrat o creștere de 20% a căsătoriilor în 9 luni.  Programul pentru creșterea populației anunțat de Viktor Orban le oferă cuplurilor care se căsătoresc un program avantajos de împrumuturi pentru locuințe dacă au cel puțin doi copii. De asemenea, statul subvenționează achiziția de mașini pe familie și scutește de la plata impozitului pe venit, femeile cu cel puțin patru copii.
 
De asemenea, măsurile de încurajare a natalității mai oferă femeilor cu vârste de sub 40 de ani care se căsătoresc, dreptul la un împrumut subvenționat de 10 milioane de forinți (36.000 de dolari). Dacă nasc cel puțin doi copii, atunci o treime din această datorie va fi ștearsă și dacă produc și al treilea copil, se șterge automat toată datoria.