ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Justiția ungară a anunțat joi că a fost deschisă o anchetă penală împotriva jurnalistei care apare într-o înregistrare video lovind cu piciorul imigranți care traversau frontiera Ungariei, relatează France Presse, conform Agerpres.

Jurnalista din Ungaria a fost filmată în timp ce pune piedică unui bărbat ce fugea cu copilul în brațe. Scena s-a petrecut în Roszke, lângă frontiera cu Serbia, în sudul Ungariei, unde sute de imigranți au forțat un cordon al poliției. 

Într-un alt video, aceeași jurnalistă, Petra Laszlo,  este filmată în timp ce ia la șuturi pe câțiva imigranți, dintre care o fetiță.

Imaginile au stârnit reacții puternice în Ungaria și în străinătate, în contextul în care Budapesta a fost deja criticată pentru atitudinea sa față de imigranți. 

Două mici partide de opoziție au depus o plângere penală împotriva jurnalistei, la scurt timp după ce înregistrarea video a început marți să circule pe rețelele de socializare. 

"În cadrul anchetei, autoritățile vor examina dacă au fost comise delicte mai grave", a indicat Sandor Toro, procuror șef adjunct al județului Csongrad. 
 
Televiziunea maghiară Nemzeti1TV a emis un comunicat de presă prin care anunță că respectiva jurnalistă a fost concediată.