ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria se opune cu fermitate cotelor impuse de Comisia Europeană privind refugiații și anunță intrarea in vigoare a unor legi dure privind intrarea ilegală în această țară. Premierul Viktor Orban a declarat că, începând cu 15 septembrie, oricine va intra ilegal pe teritoriul Ungariei va fi arestat.

Orban a criticat din nou Comisia Europeană pentru intenția de a impune cote obligatorii de refugiați fără consimțământul șefilor de stat din UE, transmite agenția EFE. "Din 15 septembrie vor intra în vigoare legi mai dure în domeniul imigraţiei, iar persoanele care trec ilegal frontiera vor fi arestate", a explicat premierul de dreapta al Ungariei.

”Ne aflăm în fața unei rebeliuni”, a spus Orban după o întâlnire cu președintele grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber. Șeful executivului ungar a menționat că unii refugiați refuză să coopereze cu poliția maghiară, lucru ce este de asemenea ilegal. 

El a subliniat că 'sunt multe de făcut cu privire la criza migratorie și deciziile trebuie luate rapid' în cadrul Uniunii Europene. 

Pe de altă parte, Viktor Orban a precizat că se opune propunerii președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de a repartiza prin cote obligatorii 160.000 de refugiați între statele membre ale UE, el avertizând că 'deciziile europene nu se pot lua fără consimțământul șefilor de stat'. 

Până acum s-a convenit că nu se vor lua decizii ce afectează întregul continent, iar ceea ce a propus președintele CE contravine acestei înțelegeri, a punctat șeful executivului de la Budapesta.