ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un pachet legislativ care poartă numele miliardarului american George Soros, acuzat de premierul ungar Viktor Orban că ar orchestra invazia imigranților din Europa, a fost aprobat de parlamentul de la Budapesta.


Pachetul de legi denumit „Stop Soros”, care face posibilă „incriminarea" ajutorului acordat de ONG-uri solicitanților de azil, a fost adoptat miercuri de parlamentul ungar. Prin adoptarea legilor, contestate de UE, va fi posibilă „incriminarea” ajutorului acordat de ONG-uri solicitanților de azil.

Promisă de liderul conservator înainte de realegerea sa în aprilie pentru al treilea mandat în fruntea guvernului, noua lege, care vizează „organizatorii imigrației ilegale”, a fost adoptată cu 160 de voturi pentru și 18 împotrivă.

Noua lege prevede o pedeapsă de până la un an de închisoare pentru orice individ care acordă ajutor unei persoane care intră ilegal în Ungaria dintr-o țară din afara spațiului Schengen, dacă viața persoanei în cauză nu este în pericol imediat, informează Agerpres.

De asemenea, parlamentul ungar a adoptat și un amendament constituțional care prevede că nicio instanță nu poate aduce atingere „alcătuirii populației ungare”, o dispoziție destinată să facă neconstituțională impunerea de cote de migranți de către Uniunea Europeană.

Setul de prevederi denumit oficial „Stop Soros” îl are în vedere pe investitorul și filantropul american de origine ungară George Soros, acuzat de Orban că a pus la cale un val de imigrație în direcția Uniunii Europene.