ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria a început ridicarea gardului antirefugiați de la granița cu România, trasând primele limite pe o distanță de 50 de kilometri. Gardul dintre cele două țări va avea la final 250 de kilometri.
 
„Tărușii sunt plantați la distanță de 50 de metri până în localitatea Letavertes, pe o distanță de aproximativ 50 de kilometri. A fost și personal militar și a trasat linia pentru sârma ghimpată a gardului”, spune Joszef Balog, paznic de regiune.

„La doar trei metri de borna care marchează frontiera între cele două state se află bătut un țăruș ce indică aliniamentul pe care va fi montată sârma ghimpată. La zece metri de acesta se află un alt țăruș, de data acesta verde, ce marchează locul unde vor fi plantați stâlpii și panourile de gard”.
 
Dacă primarii confirmă că se va construi un gard, oficialii din guvern spun că doar se marchează granița.

„La ora actuală se desfășoară marcarea geodezică a graniței de stat, lucrări de construcție a gardului nu au avut loc și nu au loc nici acum”, se arată într-un comunicat al cabinetului condus de Viktor Orban.
 
Locuitorii din zonă au păreri împărțite privind utilitatea gardului care ar trebui să oprească migranții, potrivit digi24.ro.