ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lajos Kosa, deputat al partidului de guvernământ ungar, Fidesz, susţine faptul că mobilizarea armatei în actuala situaţie de criză privind imigraţia este "necesară şi constituţională". De altfel, Parlamentul ungar va dezbate un proiect în acest sens, relatează MTI, citat de Gândul.

"Mobilizarea armatei are rolul de protejare a populaţiei", a explicat Lajos Kosa după o şedinţă a Comisiei pentru Apărare din Parlamentul Ungariei.

"Şi alte state, precum Austria, Cehia, Danemarca şi Slovacia, au recurs la ajutorul armatelor proprii. Spre deosebire de ceea ce susţin socialiştii şi liberalii, militarii nu vor împuşca imigranţi la frontieră", a subliniat deputatul Fidesz.

Adam Mirkoczki, un reprezentant al formaţiunii naţionaliste Jobbik, a exprimat susţinere pentu această iniţiativă, subliniind că necesitatea mobilizării armatei este "evidentă".

Parlamentul Ungariei va dezbate o moţiune care prevede mobilizarea armatei în contextul crizei imigranţilor extracomunitari.

De cealaltă parte, opoziţia socialistă şi liberală a criticat iniţiativa, catalogând-o drept "neconstituţională".