ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria are dreptul să organizeze un referendum pe tema cotelor obligatorii pentru imigranți, a declarat, joi, Klaas Dijkhoff, ministrul Migrației din Olanda, stat care deține temporar președinția UE, informează Reuters.

"Orice țară are dreptul să organizeze referendum. Este o idee din ce în ce mai populară în aceste zile în privința problemelor europene", a mai afitmat Dijkhoff în Bruxelles înaintea unei întâlniri cu miniștii de Externe și de Justiție din statele UE.

Budapesta a anunțat deja, miercuri, că va fi organizat un referendum pe tema cotelor obligatorii pentru imigranți.

"Nu cred că există vreo interdicție în legislația europeană în privinda organizării de referendumuri", a explicat ministrul olandez.

"În primul rând, trebuie să vedem, în cazul în care se va organiza referendumul, care va fi întrebarea pusă cetățenilor, care va fi rezultatul și ce decizii va lua guvernul la masa de negocieri a Uniunii Europene", a mai adăugat acesta.

Unul dintre oficialii de top pe probleme de migrație ai Uniunii Europene a declarat înaintea întâlnirii că Europa se află într un moment critic.

"Inițiativele solitare nu duc nicăieri. Acum, sunt în joc unitatea UE și viețile oamenilor", a avertizat comisarul grec pentru Migrație, Dimitris Avramopoulos. 

"Mai sunt doar zece zile până pe 7 martie", a avertizat oficialul grec, referindu-se la summitul UE-Turcia pe tema crizei migrației, organizat pentru a analiza dacă acordul stabilit anul trecut funcționează.

Turcia a acceptat anul trecut solicitarea Uniunii Europene de a reduce numărul de imigranți care ajung în Europa în schimbul unui ajutor financiar de trei milioane de euro pentru a reține cei peste două milioane de refugiați din țară. Dar îngrijorările în privința acordului au început să crească în condițiile în care circa 110.000 de imigranți au ajuns deja în Europa de la începutul anului iar acest număr va crește considerabil odată cu încălzirea vremii.