ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de mii de imigranți din Myanmar ar putea să ajungă în Europa în cazul în care autoritățile nu vor controla situația în regiune, a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, în cadrul unei vizite oficiale în capitala statului asiatic, Naypyidaw, relatează agenția MTI.

„Este în interesul de securitate al Europei și al Ungariei să prevină un val de sute de mii de imigranți din Myanmar. Din acest motiv, Ungaria susține eforturile statului Myanmar de a depăși situația actuală, fiind necesare reforme pentru a consolida sistemul instituțional democratic și pentru a stabiliza economia țării", a spus Szijjarto.

Ungaria a acordat un aviz favorabil proiectelor din domeniul gestionării apei și al agriculturii, care sunt importante din punct de vedere al dezvoltării economice, a mai transmis șeful diplomației de la Budapesta.

Ungaria susține, de asemenea, statul Myanmar în cadrul organizațiilor internaționale. De asemenea, există mai multe companii ungare pe piața din Myanmar, care ajută economia digitală, sporind astfel competitivitatea țării.

În Myanmar, Peter Szijjarto a participat la reuniunea miniștrilor de Externe din Asia și Europa (ASEM), înainte de a purta discuții cu președintele țării, ministrul Educației și ministrul Comerțului.