ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto, a acuzat miercuri ONU că răspândește minciuni despre politica guvernului de la Budapesta privind migrația și a subliniat că imigrația nu este un „drept fundamental al omului”, așa cum pretind funcționarii organizației, relateaza france.24.com.

„Recent, din păcate, unii oficiali ai ONU au început să răspândească minciuni despre țara mea și împotriva țării mele”, a declarat Szijjarto,  vorbind în fața Consiliului Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului.

„Este evident că funcționarii ONU care răspândesc aceste minciuni despre Ungaria sunt funcționari care dau dovadă de părtinire cu privire la problema migrației. Dar trebuie să vă spun că Ungaria nu va fi niciodată o țară de migranți”, a adăugat el.„Ei spun că migrația este un drept fundamental al omului, lucru care este o minciună. Noi nu vom permite niciodată ca nici măcar un singur migrant ilegal să intre în țara noastră”, a insistat el.

Declarația dură a ministrului de externe a venit in replică la criticile împotriva politicilor ungare anti-imigrație. Săptămâna trecută, organismul ONU pentru drepturile omului a atacat așa-numita lege "Stop Soros", adoptată de guvernul ungar, în iulie
 
Ungaria a respins deja criticile privind politica sa de migrație din partea Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR), care afirmase cu o zi înainte că a luat cunoștință de „rapoarte șocante”, potrivit cărora migranților deținuți în zone de tranzit le-a fost refuzată hrana.