ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, a declarat că Ungaria va construi un gard înalt de patru metri de-a lungul graniței cu Serbia pentru a opri afluxul de imigranți ilegali, informează Reuters, citată de b1.ro.

”Imigrația este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă Uniunea Europeană astăzi. Statele UE sunt în căutarea unei soluții (...), însă Ungaria nu își poate permite să mai aștepte. (...) Vorbim despre o întindere de frontieră cu o lungime de 175 km, a cărei închidere fizică se poate produce cu un gard de patru metri”, a declarat Ministrul ungar de Externe.

Szijjarto a mai declarat că măsura nu contravine obligațiilor internaționale pe care și le-a asumat Ungaria și că nici nu încalcă vreun tratat internațional. El a mai susținut că la reuniunea de ieri a miniștrilor de Externe ai UE a reieșit că Ungaria este statul cel mai grav afectat de imigrația ilegală dintre statele membre.

Pregătirile ar urma să fie finalizate până miercurea viitoare.