ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La câteva ore după ce, prin promovarea unui amendament la Constituție, și-a asumat puteri totale, premierul ungar Viktor Orban a declarat starea de urgență din cauza războiului.

Parlamentul a aprobat declararea stării de urgență, care va intra în vigoare marți la ora 24.

Amendamentul la Constituție aprobat marți îi permite premierului să guverneze prin decrete, fără a mai trece deciziile prin filtrul parlamentului.

Orban susține că starea de urgență îi va da guvernului său „o marjă de manevră și capacitatea de a reacționa imediat” la provocările create de războiul din Ucraina.

Miercuri, Ungaria va anunța și primele măsuri asumate sub noua stare de urgență.

Una dintre modificările spectaculoase decise la Budapesta este că șeful de cabinet al lui Orban va superviza toate serviciile secrete din Ungaria.

Viktor Orban, în vârstă de 58 de ani, se află la al patrulea mandat consecutiv în fruntea guvernului, după o alegere zdrobitoare în alegerile din luna aprilie.