ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul ungar de Interne a propus guvernului de la Budapesta să declare starea de urgență din cauza numărului mare de imigranți care continuă să treacă frontiera dinspre Serbia, informează agenţia MTI, citată de Agerpres.

Șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, a anunțat că propunerea va fi discutată în ședința de guvern ce va avea loc marțea viitoare.

Lazar a afirmat că analizele structurilor de securitate ale guvernului arată că, în contextul numărului extrem de mare de imigranți care trec prin Ungaria, riscurile reprezentate de crima organizată sunt în creștere, asemenea riscului unor acțiuni teroriste.

Oficialul a mai declarat că secțiunea gardului din zona punctului de frontieră Roszke, la granița cu Serbia, trebuie finalizată până pe 15 septembrie.

Aproximativ 5.000 de imigranți au sosit la granița dintre Serbia și Ungaria doar în ultimele 24 de ore, acesta fiind un număr record pentru un interval atât de scurt de timp. Crucea Roșie estimează că alți circa 42.000 de imigranți vor ajunge în Ungaria în următoarele zece zile.