Ungaria pregătește reducerea subvențiilor pentru refugiați și micșorarea drastică a spațiului disponibil în centrele de primire, măsuri ce ar urma să intre în vigoare la 1 aprilie, transmite Reuters.

Conform unui proiect legislativ făcut public luni, persoanele cărora li s-a acordat o formă de protecție internațională, inclusiv azil, vor avea permisiunea de a rămâne într-un centru de primire pentru o perioadă de numai o lună, față de două luni în prezent. 

Spațiul maxim disponibil în aceste centre ar trebui să fie identic cu cel stabilit pentru închisori. Totodată, guvernul va elimina unele dintre subvenții, precum fondurile pentru educație destinate acestor persoane. 

"Scopul principal este reducerea subsidiilor pentru solicitanții de azil și pentru cei care au primit protecție internațională", explică guvernul de la Budapesta, precizând că în acest fel este combătută migrația economică. 

Anul trecut, numai 508 solicitanți de azil au primit o formă de protecție în Ungaria, printre care azil, conform datelor făcute publice de Biroul pentru Imigrație. 

Comitetul Helsinki din Ungaria a criticat noile măsuri, potrivit Agerpres, precizând că acestea vor face imposibilă integrarea refugiaților în această țară, împingându-i spre alte destinații. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews