ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria pregătește reducerea subvențiilor pentru refugiați și micșorarea drastică a spațiului disponibil în centrele de primire, măsuri ce ar urma să intre în vigoare la 1 aprilie, transmite Reuters.

Conform unui proiect legislativ făcut public luni, persoanele cărora li s-a acordat o formă de protecție internațională, inclusiv azil, vor avea permisiunea de a rămâne într-un centru de primire pentru o perioadă de numai o lună, față de două luni în prezent. 

Spațiul maxim disponibil în aceste centre ar trebui să fie identic cu cel stabilit pentru închisori. Totodată, guvernul va elimina unele dintre subvenții, precum fondurile pentru educație destinate acestor persoane. 

"Scopul principal este reducerea subsidiilor pentru solicitanții de azil și pentru cei care au primit protecție internațională", explică guvernul de la Budapesta, precizând că în acest fel este combătută migrația economică. 

Anul trecut, numai 508 solicitanți de azil au primit o formă de protecție în Ungaria, printre care azil, conform datelor făcute publice de Biroul pentru Imigrație. 

Comitetul Helsinki din Ungaria a criticat noile măsuri, potrivit Agerpres, precizând că acestea vor face imposibilă integrarea refugiaților în această țară, împingându-i spre alte destinații.