ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce statele balcanice și-au închis complet sau parțial granițele, Ungaria a decis să trimită mai mulți soldați și polițiști pentru paza frontierelor sale. Dacă va fi necesar, Budapesta poate construi un gard la granița cu România în 10 zile.

De la miezul nopții, statele de pe ruta balcanică, Slovenia, Croația, Serbia și Macedonia, și-au închis complet sau parțial granițele pentru refugiați. Practic, aceste state aplică acum cu strictețe normele Schengen, chiar și cele care nu fac parte din acest spațiu sau nici măcar din UE: toate persoanele sunt obligate să prezinte la frontiere un pașaport și o viză Schengen valabilă, scrie Spiegel Online, preliuat de EurActiv.

Ungaria a reacționat miercuri, ministrul de Interne, Sandor Pinter, declarând că guvernul său a impus starea de criză. "Din cauza migrației, noi am declarat stare de criză în întreaga țară", a anunțat Sandor Pinter.
 Instituirea acestei stări era o condiție necesară pentru a mobiliza suplimentar 1.500 de soldați.
 
Până acum nu sunt semne că se vor înregistra incidente la granița cu România, dar Ungaria este pregătită să ridice în 10 zile un gard la granița cu această țară, dacă va fi necesar, a afirmat Sandor Pinter. 

Ungaria a ridicat deja, în urmă cu câteva luni, garduri la frontierele cu Serbia și Croația.