ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fundația pentru o Societate Deschisă, OSF a lui George Soros, care finanțează numeroase ONG-uri în Ungaria și în întreaga lume, a anunțat luni că a depus plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din cauza măsurilor luate de Budapesta care au drept scop îngrădirea activităților sale umanitare în Ungaria, relatează AFP.

Legea ungară impune o taxă de 25% pe donațiile din străinătate către ONG-urile care susțin migrația în Ungaria și prevede o pedeapsă de până la un an de închisoare pentru orice individ care acordă ajutor unei persoane care intră ilegal în Ungaria dintr-o țară din afara spațiului Schengen, dacă viața persoanei în cauză nu este în pericol imediat.

Premierul Viktor Orban a prezentat această legislație drept o măsură suplimentară împotriva sosirii solicitanților de azil în țară.

Organizația consideră că aceste legi contravin convențiilor europene privind libertatea de exprimare și de asociere și expun 'o serie de activități legitime riscului urmăririi penale'.

OSF a anunțat în luna august relocarea activităților sale de la Budapesta la Berlin, denunțând o politică 'represivă' a autorităților ungare.