ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trecerea imigranților din Serbia în Ungaria este total blocată de marți, după ce Budapesta a început să aplice măsurile restrictive care urmăresc stoparea valului de refugiați. 

Poliţia maghiară a arestat marţi dimineaţă 16 persoane, presupuşi imigranţi sirieni şi afgani, care au traversat ilegal graniţa cu Serbia. 

Purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Viktoria Csiszer-Kovacs, a declarat că imigranţii sunt suspectaţi că au ridicat gardul de sârmă ghimpată pentru a intra în Ungaria, ceea ce constituie infracţiune, potrivit noilor prevederi legale, ce au intrat în vigoare la miezul nopţii, relateaza Il Giornale.

Poliţia nu a confirmat naţionalitatea imigranţilor, precizând că nouă dintre ei susţin că sunt sirieni, iar şapte afgani.

Valul de migranţi oprit acum la frontiera Ungariei, în zona Csongrad, este foarte aproape de graniţa cu România. Între acest punct si "Triplex Confinium", punctul unde se întâlnesc frontierele Ungariei, Serbiei şi România sunt, pe camp, aproximativ 30 de kilometri.