Ungaria va bloca prin veto actuala formă a bugetului U.E. pentru perioada 2021-2027, deoarece consideră inacceptabil ca alocarea fondurilor europene să fie supusă unor condiționări politice, precum situația statului de drept, a declarat șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, într-un interviu publicat luni de Reuters, informează Agerpres.

„Ceea ce noi respingem este că nu standardul de viață și performanța fiscală vor conta” în alocarea fondurilor europene, a declarat oficialul ungar, precizând despre proiectul cadrului financiar multianual al U.E. că „în forma sa actuală Ungaria cu siguranță va opune veto”.

Gergely Gulyas a mai declarat și că Ungaria este dispusă fie să-și majoreze contribuția la bugetul U.E. pentru a compensa din pierderea generată de retragerea Regatului Unit, fie să accepte o scădere a fondurilor europene ce-i revin, în cazul în care Bruxelles-ul decide să nu fie compensată pierderea contribuției britanice prin sporirea contribuției celor 27 de state membre.

Reacția oficialului ungar survine în contextul în care Germania, sprijinită de Olanda și Suedia, cere o reducere a cheltuielilor în viitorul cadru bugetar multianual al U.E. și „stimulente suplimentare și puternice” privind migrația și proiectele climatice, insistând totodată ca alocarea fondurilor europene să fie supusă condiționării privind situația statului de drept, solicitare neacceptabilă pentru Polonia și Ungaria, vizate în special de o asemenea condiție.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews