ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul ungar l-a acuzat în mod deschis, miercuri, pe miliardarul american de origine maghiară George Soros că susține financiar imigrația ilegală și că manipulează opinia publică, relatează MTI.

"Nu există nicio organizație favorabilă imigrației și susținută de opoziție care să nu fie finanțată de Soros'', a spus Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, conform Agerpres. Săptămâna trecută, în conferința sa de presă periodică, oficialul ungar a afirmat că George Soros este un susținător influent al Partidului Democrat din SUA și al familiei Clinton și că el va ''face loc pentru opiniile sale cu orice preț''.

Janos Lazar a adăugat că este probabil ca Soros să ia măsuri contra guvernului Orban ''care este considerat unul dintre cei mai periculoși adversari politici în Europa''.
 
Nu sunt primele acuzații de acest gen aduse de Budapesta la adresa miliardarului american. Tonul a fost dat chiar de premierul Viktor Orban, la finele anului trecut, pe fondul valului de migranți care a invadat Europa. Șeful guvernului maghiar afirma în acel moment că Soros este unul dintre"activiștii" care încearcă să submineze statele europene prin sprijinirea refugiaților care vin în Europa.