ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Budapesta nu renunță la controversata lege „Stop Soros” propusă încă de la începutul anului de guvernul premierului Viktor Orban și care, acum, după victoria din alegerile de duminică, poate fi concretizată. Confirmarea a venit luni din partea purtătorului de cuvânt al grupului parlamentar al Fidesz, Janos Halasz, care a declarat că alianța de guvernare, cu o majoritate de două treimi, va putea să adopte fără probleme legea „Stop Soros”. Un act normativ care își propune să îngrădească activitățile organizațiilor neguvernamentale promigrație, informează MTI.

Parlamentul ar urma să se reunească zilele următoare, astfel încât procesul legislativ să se încheie în mai, a spus Halasz. „Nu există nicio îndoială: este o chestiune de suveranitate și de securitate a țării”, a adăugat el.

Proiectul legislativ denumit STOP SOROS prevede că așa-zișii „promotori ai migrației ilegale” vor fi obligați să-și pună datele la dispoziția autorităților și să plătească un impozit de 25% pe donațiile primite din străinătate.
Activitățile celor care „organizează imigrația” ar putea fi restrânse în baza noilor legi, care vizează „îndeplinirea cerințelor” reieșite din „consultarea națională” lansată de guvern. 

Viktor Orban acuză organizațiile neguvernamentale legate de George Soros că au pătruns în toate forurile influente ale procesului decizional european, denunțând modul în care aceste ONG-uri activează ca niște „activiști ai Departamentului de propagandă din Partidul Comunist Sovietic”.