ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ungaria intenționează să contribuie cu 5 milioane de euro la construirea unui spital din Siria, iar construcția va demara în momentul în care situația din această țară o va permite. Anunțul a fost făcut, miercuri, de ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto, la conferința donatorilor de la Bruxelles.

Șeful diplomației ungare consideră că investiția va pava calea pentru repatrierea cât mai rapidă a sirienilor care au plecat din această țară. „Situația din Siria și soluționarea ei nu pot fi separate de criza migrației din Europa, având în vedere că recentele conflictele din regiune sunt printre principalele cauze ale migrației”, a spus Szijjarto.

Ministrul ungar de Externe a mai spus că Uniunea Europeană ar trebui să revizuiască prioritățile politicii sale privind migrația. „În loc să încurajeze oamenii să vină în Europa, ar trebui să se concentreze pe eliminarea cauzelor migrației și pe acordarea de asistență în locurile unde este nevoie pentru a permite oamenilor să rămână acasă sau aproape de casă”, a spus Szijjarto.

Ungaria plătește, de asemenea, ultima tranșă din pachetul UE pentru a ajuta refugiații blocați în Turcia. Contrbuția totală a Ungariei la acest pachet va ajunge astfel la 14,6 milioane de euro.

Ungaria cere însă un ajutor financiar mai mare din partea Turciei, Libanului, Irakului și Iordaniei, având în vedere că aceste țări se ocupă de milioane de refugiați, a spus Szijjarto.

Până în prezent, Ungaria a finanțat construcția unei școli și reconstrucția bisericilor și a clădirilor demolate și a sprijinit spitalele și comunitățile catolice din Siria, Irak, Iordania și Liban, a declarat Szijjarto. De asemenea, un program de burse lansat în acest an, pentru a permite unui număr de 250 de studenți sirieni să studieze în Ungaria, va fi continuat și anul viitor, a adăugat el.