ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zonele de tranzit pentru refugiați pe care Ungaria le va crea la granița cu Serbia vor fi complet izolate de restul teritoriului țării, a declarat miercuri un parlamentar din cadrul formațiunii de guvernământ Fidesz.
 
Refugiații vor aștepta în aceste zone de tranzit o decizie privind cererea lor de azil, iar cei cărora autoritățile ungare le-au respins cererea vor fi returnați Serbiei, a precizat deputatul Gergely Gulyas, citat de Reuters, relatează Agerpres.

El a negat că respectivele zone de tranzit de la graniță ar fi asemănătoare cu centrele de detenție ale poliției și a menționat că aceste zone nu vor fi închise în partea frontierei sârbe, astfel încât refugiații care vor dori să se întoarcă în Serbia să poată face acest lucru. Dar a insistat că înspre teritoriul ungar zonele de tranzit pentru refugiați vor fi închise, deci imigranții nu vor avea voie să pătrundă mai departe în Ungaria. 

Pe de altă parte, oficialul maghiar a estimat că nu se poate vorbi despre cotele obligatorii de refugiați — propuse din nou de Comisia Europeană — atât timp cât imigrația în masă nu este oprită.