ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de militari unguri urmează să fie prezenţi cu vehicule de transport şi tancuri la frontiera de sud cu Serbia, pentru a o proteja, informează MTI.

Anunţul a fost făcut de Tibor Benko, Şeful Statului Major, care a declarat joi pentru postul M1 că militarii vor continua să construiască gardul de la frontiera dintre Croaţia şi Ungaria şi că protecţia va include mai multe elemente. 

Benkko a subliniat că exerciţiul militar Acţiune Hotărâtă 2015 s-a desfăşurat ca rezultat al crizei migrării.

Cu ajutorul exerciţiului, armata s-a pregătit pentru sarcini în gestionarea presiunii migraţiei, iar reglementări în acest sens au fost aprobate de către Parlament, a adăugat el.

Aceste reglementări detaliază diverse sarcini prevăzute de lege. Astfel, militarii sunt abilitaţi, între altele, să verifice documente, să percheziţioneze corporal persoane şi să gestioneze mulţimi de oameni - însă reglementările cu privire la folosirea armamentului din dotare nu au fost modificate, a subliniat Benko.

Şeful Statului Major ungar a mai anunţat că 4.300 de militari au participat la exerciţiu şi că la frontieră vor fi mobilizaţi tot atâţia militari.