ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria va propune Națiunilor Unite, din cadrul Adunării Generale ce se desfășoară la New York, introducerea de cote obligatorii de redistribuire a refugiaților în toate țările sigure din lume, a anunțat ministrul de Externe, Peter Szijjarto.

"Ungaria va propune introducerea de cote pentru distribuirea refugiaţilor la nivel global, astfel că marile puteri care au avut acţiuni comune pentru destabilizarea Orientului Mijlociu şi a nordului Africii să contribuie la primirea refugiaţilor", a declarat Peter Szijjarto, informează Mediafax, citând MTI.

Acesta este de părere că Europa ar trebui sprijinită în această criză, cerând participarea puterilor care au dus la destabilizarea acestor regiuni.

"Din punctul nostru de vedere, se pare că doar Europa este expusă presiunilor migratorii pentru că este înconjurată de regiuni instabile, situaţie care ar putea conduce la un val de 30-35 de milioane de imigranţi. Considerăm corect şi responsabil ca toate ţările să contribuie proporţional la gestionarea crizei imigranţilor. Vom propune acest lucru la Adunarea Generală ONU. Sperăm să avem susţinere", a spus şeful diplomaţiei ungare.