ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungurii sunt chemați duminică la vot, pentru a spune dacă sunt de acord cu acele cote obligatorii de refugiați impuse de Uniunea Europeană. Sondajele arată că maghiarii nu vor imigranți la ei în țară. Dar este puțin probabil ca rezultatul consultării populare să schimbe ceva, în condițiile în care oficialii de la Budapesta nu se pot opune unor decizii adoptate deja de Bruxelles.

„Încetul cu încetul vor fi din ce în ce mai mulți musulmani și vom ajunge să nu mai recunoaștem Europa”, a spus Viktor Orban, premierul Ungariei.

Avertismentul lui Viktor Orban și-a atins scopul, fiindcă sentimentul de solidaritate cu refugiații este în cădere liberă în Ungaria. Anul trecut, 64% dintre maghiari i-ar fi ajutat într-un fel sau altul pe imigranți. Acum, procentul e de doar 35%. Iar la întrebarea: câți unguri NU își doresc ca imigranții să vină în țara lor, răspunsul e: 78%.

„Refugiații nu vor fi niciodată unguri, nu vor munci niciodată, nu vor învăța niciodată limba maghiară și cred că vom avea numai probleme din cauza lor”, a spus un localnic.

Campania pentru referendum a fost agresivă, iar cetățenii au fost avertizați că migranții sunt responsabili de toate relele.

Autoritățile au gândit mesaje de genul "Știați că", iar toate răspunsurile sunt cu și despre imigranți. "Știați că atentatul de la Paris a fost comis de imigranți?" Sau: "Știați că UE vrea să relocheze în Ungaria imigranți, cât echivalentul populației unui oraș?"

În același spirit, autoritățile ungare sunt nemulțumite și de faptul că alte țări europene primesc imigranți și au mai lansat o campanie. Astfel, populația e sfătuită să evite mai multe orașe europene, inclusiv Londra, pentru că ar fi fost ocupate de imigranți și nimeni nu știe câți dintre aceștia pot fi teroriști.