ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


50 de milioane de ucrainieni și georgieni ar putea intra fără vize în spațiul Uniunii Europene în urma unei înțelegeri la care au ajuns oficiali din instituțiile europene. Această măsură trebuie să fie acum aprobată în mod formal de către Parlamentul European și țările membre UE, potrivit The Independent.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat miercuri că UE își riscă credibilitatea în cazul în care eșuează în răsplătirea Ucrainei și Georgiei pentru reformele dure cerute de Bruxelles. Președintele ucrainean Petro Poroshenko a descris drept "încurajatoare știrile de la Bruxelles".

Conform înțelegerii la care s-a ajuns, vizele ar putea fi totuși reintroduse în cazul în care apar un flux ridicat de cetățeni din cele două țări care aleg să emigreze în Uniunea Europeană.

Având în vedere amenințarea reprezentată de curentul antiimigraționist, multe state UE, inclusiv Franța și Germania, cer măsuri mai restrictive înainte de aprobarea unor noi acorduri privind viziele. În urma discuțiilor care au avut loc miercuri, Parlamentul European a fost de acord să dea posibilitatea guvernelor să reintroducă vizele, fără să mai fie necesară aprobarea membrilor Parlamentului European.