ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană a prelungit vineri sancțiunile economice impuse Rusiei până la finalul lunii ianuarie 2017, o decizie de altfel previzibilă, liderii europeni citând lipsa progresului în implementarea unui acord care ar trebuie să pună punct conflictului din estul Ucrainei, notează Reuters, citat de Mediafax.

 "În urma evaluării procesului de implementare a Acordului de la Minsk, Consiliul a decis să prelungească sancțiunile pentru încă șase luni, până la 31 ianuarie 2017",  se afirmă într-un comunicat al Consiliului european.

UE și Statele Unite au introdus, în iulie 2014, sancțiuni împotriva Rusiei, care vizează sectoarele apărării, energiei și economiei, decizie motivată de susținerea acordată rebelilor separatiști din estul Ucrainei, de Rusia.

În replică, Moscova, care neagă acuzațiile legate de susținerea rebelilor din Ucraina, a interzis importul de produse agricole din UE.

 Statele UE sunt divizate în ceea ce privește continuarea regimului sancțiunilor împotriva Rusiei, cu unele state europene, cum ar fi Slovacia, spunând că actualul regim al sancțiunilor nu este sustenabil.

Pe de altă parte, Dalia Grybauskaite, președintele Lituaniei, a afirmat într-o postare pe rețelele sociale că "Sancțiunile vor continua până la implementarea în totalitate a Acordului de la Minsk".