ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Peste jumătate de milion de refugiați a obținut azil în Uniunea Europeană în 2017, ceea ce înseamnă cu 25% mai puțin față de anul precedent, a anunțat joi Oficiul de statistică al blocului comunitar Eurostat. Cei mai mulți dintre ei - peste 60% - au primit azil în Germania.

Din totalul de 538.000, cei mai mulți dintre solicitanții de azil care au primit răspuns favorabil în 2017 au fost cetățeni sirieni (175.800), urmați de afgani (100.700) și irakieni (64.300). 

În privința statelor de primire, Germania se află pe primul loc ca număr de solicitări de azil admise, urmată de Austria și Suedia. Cele mai puține solicitări de azil acceptate au fost înregistrate în Slovacia, Republica Cehă și Polonia.

Cel mai mare număr de răspunsuri favorabile l-au obținut sirienii și eritreenii, cu nouă din 10 solicitări de azil aprobate, iar cel mai mic migranții din Albania și Kosovo, potrivit Agerpres.