ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană a acceptat marți cererea de aderare depusă de Bosnia-Herțegovina în luna februarie.

Statele UE cer Bosniei să continue "reformele socio-economice și în domeniile statului de drept și administrației publice", iar Comisiei Europene să monitorizeze punerea în aplicare a deciziei din 2009 a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) privind accesul minorităților etnice, precum evreii și populația romă, la înalte demnități în stat.

Potrivit UE, Bosnia a înregistrat progrese în două domenii-cheie: înființarea unei organism care să negocieze cu Uniunea și adaptarea acordului din 2008 cu Croația, după ce aceasta a devenit membru al blocului comunitar.”Astăzi este o zi istorică pentru calea și viitorul european al Bosniei și Herțegovinei. Aceasta este cu siguranță o veste pozitivă pentru Bosnia și Herțegovina... în special pentru tineri”, a declarat premierul Denis Zvizdic.

Uniunea Europeană are 28 de state membre, ultima țară admisă fiind Croația în 2013. Marea Britanie a organizat un referendum pentru părăsirea UE, urmând a ieși din uniune.

În prezent se desfășoară negocieri cu Macedonia, Serbia, Ucraina și Turcia. Islanda și-a depus candidatura pentru a deveni stat membru UE în iulie 2009, dar ulterior a renunțat.