ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câțiva membri ai noii comisii europene au fost criticați după ce au cântat în Parlamentul European de la Strasbourg un imn marxist. Este vorba de cântecul ”Bella Ciao”, care este și acum asociat cu partizanii comuniști ai Italiei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și cu diferite grupări marxiste.
 
Tonul a fost dat de comisarul european al Afacerilor Paolo Gentiloni,  dar și de vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans și de câțiva alți reprezentanți ai stângii, relatează Corriere Della Sera, citată de Breitbart.
Gestul a fost imediat taxat de fostul vicepremier italian, naționalistul Matteo Salvini, care a transmis: „Felicitări Partidului Democrat și Mișcării 5 Stele pentru alegerea lui Gentiloni ca reprezentant al Italiei în Europa”.

Partidul Democrat și Mișcarea 5 Stele formează noua alianță de guvernământ din Italia.
 
Salvini a adăugat, sarcastic, că acum comisarii europeni ar putea cânta și melodia „Bandiera Rossa”, tot un imn al comuniștilor, pe care să o prezinte  la festivalul de muzică de la Sanremo și apoi să meargă într-un turneu internațional. Lidera formațiunii naționaliste Frații Italiei (FdI), Giorgia Meloni, a reacționat, de asemenea, revoltată, etichetându-i pe comisari „Uniunea Sovietică Europeană”.