Unul dintre cei mari muzicieni britanici, Roger Waters, membru fondator al trupei Pink Floyd, acuză controvesata organizație White Helmets (Căștile Albe) din Siria că este o „organizație falsă” al cărei singur merit este acela că face propagandă la greu pentru  „jihadiști și teroriști”.

Artistul britanic, care și-a pus amprenta, prin muzica sa, asupra mai multor generații, mesajele transmise prin muzica sa fiind, adesea, anti război, a făcut un comentariu privind situația din Siria, vineri,  în timpul unui concert susținut la Barcelona, ​​când a spus că cineva dorește să urce pe scenă și să vorbească publicului în numele roganizației Căștile Albe despre presupusul atac chimic al regimului Assad, scrie Times of Israel.

„El reprezintă însă o singură voce. Eu personal cred că este complet greșit. Cred că organizația pe care el pretinde că o reprezintă și pe care o susține - Căștile Albe - este o organizație falsă, care există doar pentru a face propagandă pentru jihadiști și teroriști”, a declarat Waters, care, în ultimii ani a devenit cunoscut pentru faptul că a susținut, foarte vocal, un boicot al Israelului.

„Dacă vom asculta propaganda Căștilor Albe și a altora, am fi încurajați să încurajăm guvernele noastre să înceapă să arunce bombe asupra oamenilor din Siria”, a afirmat Watters, care consideră spunând că asta ar fi o „greșeală de proporții monumentale”.

Afrimațiile muzicianului biritanic sunt pe aceeași lungime de undă cu  cele ale Siriei și Rusiei, care afirmă că presupusul atacul chimic din Douma, a fost o înscenare a Occindentului.  SUA, Marea Britanie și Franța au acuzat direct regimul Assad pentru acest presupus atac chimic și au declanșat vineri spre sâmbătă noaptea un atac aerian asupra unor ținte siriene.

Așa cum arătam AICI,  „Căștile Albe”, mult lăudată și chiar premiată într-un documentar cu un Oscar, este o organizație care acționează în Siria și oferă asistență de urgență celor răniți în bombardamente sau prinși sub dărâmăturile clădirilor distruse. A fost creată de serviciile secrete britanice, finanțată și antrenată de oamenii din MI6,  CIA și de unele regimuri din Golf. Are legături cu grupări afiliate rețelei Al Qaida, mulți dintre voluntari fiind racolați chiar din rândul acestor grupări. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews