ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cei mari muzicieni britanici, Roger Waters, membru fondator al trupei Pink Floyd, acuză controvesata organizație White Helmets (Căștile Albe) din Siria că este o „organizație falsă” al cărei singur merit este acela că face propagandă la greu pentru  „jihadiști și teroriști”.

Artistul britanic, care și-a pus amprenta, prin muzica sa, asupra mai multor generații, mesajele transmise prin muzica sa fiind, adesea, anti război, a făcut un comentariu privind situația din Siria, vineri,  în timpul unui concert susținut la Barcelona, ​​când a spus că cineva dorește să urce pe scenă și să vorbească publicului în numele roganizației Căștile Albe despre presupusul atac chimic al regimului Assad, scrie Times of Israel.

„El reprezintă însă o singură voce. Eu personal cred că este complet greșit. Cred că organizația pe care el pretinde că o reprezintă și pe care o susține - Căștile Albe - este o organizație falsă, care există doar pentru a face propagandă pentru jihadiști și teroriști”, a declarat Waters, care, în ultimii ani a devenit cunoscut pentru faptul că a susținut, foarte vocal, un boicot al Israelului.

„Dacă vom asculta propaganda Căștilor Albe și a altora, am fi încurajați să încurajăm guvernele noastre să înceapă să arunce bombe asupra oamenilor din Siria”, a afirmat Watters, care consideră spunând că asta ar fi o „greșeală de proporții monumentale”.

Afrimațiile muzicianului biritanic sunt pe aceeași lungime de undă cu  cele ale Siriei și Rusiei, care afirmă că presupusul atacul chimic din Douma, a fost o înscenare a Occindentului.  SUA, Marea Britanie și Franța au acuzat direct regimul Assad pentru acest presupus atac chimic și au declanșat vineri spre sâmbătă noaptea un atac aerian asupra unor ținte siriene.

Așa cum arătam AICI,  „Căștile Albe”, mult lăudată și chiar premiată într-un documentar cu un Oscar, este o organizație care acționează în Siria și oferă asistență de urgență celor răniți în bombardamente sau prinși sub dărâmăturile clădirilor distruse. A fost creată de serviciile secrete britanice, finanțată și antrenată de oamenii din MI6,  CIA și de unele regimuri din Golf. Are legături cu grupări afiliate rețelei Al Qaida, mulți dintre voluntari fiind racolați chiar din rândul acestor grupări.